Omeka

Omeka är ett CMS med öppen källkod för att dela digitala samlingar och skapa mediarika webbutställningar. Som en webbapplikation gör det möjligt för användare att publicera och ställa ut kulturarvsobjekt och utöka dess funktionalitet med teman och plugins. Omeka är en lättviktig lösning i jämförelse med traditionell programvara för institutionella arkiv som tex DSpace och Fedora.

Drift

Vi erbjuder en molnbaserad lösning för Omeka. Det innebär att ditt bibliotek mot en årlig avgift får tillgång till en separat installation av Omeka, med en separat databas och möjlighet att fritt göra de justeringar som finns tillgängliga genom det administrativa gränssnittet. Vi tar hand om alla uppgifter relaterade till mjukvaruuppgraderingar, säkerhetskopiering av data och annat tekniskt underhåll.

Installationen är baserad på de officiella versionerna av Omeka, med eventuella nödvändiga justeringar (oftast kommer det att handla om att fixa buggfixar innan de kommer som en del av en officiell Omeka-version). Uppdateringar kommer att göras när nya stabila versioner görs tillgängliga.

o

Den molnbaserade lösningen gör att biblioteken inte kommer ha tillgång att själva ändra källkoden i sin installation, eftersom källkoden tekniskt sett kommer att delas mellan alla bibliotek som använder faciliteterna i molnet. Om ditt bibliotek behöver göra justeringar av källkoden, hör av dig så hittar vi en lösning även för detta.

Vi levererar även Omeka till kunder som vill ha det installerat på sina egna servrar och vi har olika paket anpassade efter de olika kundernas behov.

Support

Drift omfattar endast ren drift av Omeka-installationen, dvs att vi ser till att systemet är tillgängligt, uppgradering till nya versioner, backup etc. Användarsupporttider kan antingen avtalas i förväg, eller köpas om behov uppstår.

Vill du veta mer om Omeka?
Ta gärna kontakt med oss och diskutera.