• Tommy Ullberg

  Tommy Ullberg

  Vilken roll har du på imCode?

  Jag jobbar som webbutvecklare / programmerare. Mitt jobb går ut på att bygga det som syns utåt och specialfunktioner kunderna efterfrågar. Som speciella admingränssnitt för bild- och artikelhantering, sökningar, importer och exporter.

  När började du på imCode?

  Jag började sommaren 2001.

  Vad är det bästa med ditt nuvarande jobb?

  Att det är varierande och ofta går ut på att lösa problem i samråd med kunden. Och när man ska "uppfinna" en speciallösning där man har helt fria händer. Samt när kunderna blir mer nöjda än de väntat sig.

  Vad ser du för utmaningar i jobbet?

  Att man inte alltid har all tid man vill ha för att bygga något. När man är tvungen att kompromissa lite och välja bort något på grund av tidsbrist, men ändå leverera ett jättebra webbsystem.

  Hur gör du för att hålla kompetenser och kunskaper i jobbet?

  Man får automatiskt nya kunskaper när man implementerar nya funktioner till kunderna och använder de nyaste ramverken. Och i takt med att servrarna uppdateras får man läsa på lite vad som är nytt och börja implementera efter hand.

  Vad tycker du är en viktig egenskap när man jobbar med kundrelationer?

  Att man är lyhörd om vad kunden vill ha och vilken teknisk kunskapsnivå användarna av systemet har, så man kan bygga deras administration på bästa sätt.

  Vad tycker du om att göra på fritiden?

  Jag är gärna med mina 3 söner och fixar i trädgården, kör cross och bygger / målar med dem. Så springer jag gärna orientering på fritiden, joggar och kör lite MTB hemma i skogarna för att hålla igång.

  Har du något råd till framtida arbetskamrater?

  Intresse och uppfinningsrikedom är lika viktigt som en bra utbildning om man vill jobba med de saker jag gör.