• Jacob Sandin

  Jacob Sandin Systemutvecklare

  Vilken roll har du på imCode?

  Jag är servicetekniker/systemutvecklare.

  När började du på imCode?

  Jag började 1:a April 2020.

  Vad är det bästa med ditt nuvarande jobb?

  Jag älskar problemlösning. Det är underbart att stöta på saker som upplevs som nästan omöjliga och att sedan jobba sig till en lösning.

  När jag var liten så ville jag alltid bli uppfinnare och en av barnprogrammen jag gillade var professor Baltazar. På många sätt så påminner min nuvarande roll på imCode om Professor Baltazar. Han fick ett problem, funderade och funderade, vips så kom han på något och sprang in i sitt labb och fixade allt!

  Vad ser du för utmaningar i jobbet?

  För mig så är den största utmaningen att inte slukas upp helt av allt som behövs göras. Samtidigt som jag som person har väldigt svårt att släppa saker som inte är färdiga.

  Om jag svarar mer opersonligt så är en av de stora utmaningarna för oss som är tekniker att tänka på ekonomin i förhållande till vad vi behöver för att göra saker som vi tycker är bäst. Med bakgrund som egen företagare så har jag stor insyn i hur man måste arbeta och prissätta för att både prestera kvalitet och tjäna på det.

  Hur gör du för att hålla kompetenser och kunskaper i jobbet?

  Just nu innebär kompetensutveckling för mig att lära mig allt som denna nya tjänst kräver. Med detta sagt så är just kompetensutveckling jätteviktigt inom IT. Man brukar prata om att IT har en halveringstid av kunskap på 6-8 månader. Vilket betyder att om du inte är intresserad och inte håller dig uppdaterad med vad som händer i branschen blir hälften av din kunskap inaktuell på under ett år.

  Till detta behöver man lägga ca 30-40% av sin tid på kompetensutveckling. Som tur är så innebär intresse och det vanliga jobbet som jag nämnde ovan mycket utveckling i sig.

  Vad tycker du är en viktig egenskap när man jobbar med kundrelationer?

  Det absolut viktigaste för mig är förtroende baserat på förståelse för varandra och öppenhet. Utifrån detta är det också viktigt att välja kundkontakter och leverantörs kontakter som man fungerar mot personlighetsmässigt. Detta är också en av anledningarna som jag blev så glad av erbjudandet om jobb från imCode. Vi har nämligen en lång historia av bra samarbete sedan innan. Då jag var leverantör i mitt företag och imCode var kund.

  Vad tycker du om att göra på fritiden?

  Vandra, paddla kajaka, fiske och Enduro är några av intressena jag har. Dock så behöver jag komma i form igen för att riktigt komma igång som förr.

  Har du något råd till framtida arbetskamrater?

  Ta för dig, ta ansvar där du kan och arbeta på din stresstålighet och självdistans. Utöver detta så se till att jobba med sådant du tycker är intressant samt med människor du tycker om och har förtroende för.