imCode på internetdagarna - se videosändning

Branschorganisationen Open Source Sweden har ett eget spår på internedagarna 2017. imCode:s VD Hillar, pratar kl 11:30 - 12:30. Se videosändning här!

Fördelar med öppna verksamhetssystem

Sedan några år har ett öppenhetsparadigm börjat sprida sig vid digitaliseringen av svensk offentlig sektor. Hittills har man arbetat mycket med öppna data, men nu kommer också de öppna verksamhetssystemen.

I vårt grannland Estland, bygger staten många öppna system som också kan användas i andra länder. I Nya Zeeland har man skapat ett helt öppet system som används av ca 3 000 bibliotek i världen och som också börjar få fotfäste i Sverige. Och här hemma har den kommunala Föreningen Sambruk skapat både ett öppet ärendehanteringssystem och en helt öppen plattform för att effektivisera och förstärka den svenska skolan.

Den pågående digitaliseringen kommer att ge oss en möjlighet att låta olika offentliga verksamhetssystem dela information med varandra (interoperabilitet). Utmaningen just nu är att våga ställa krav på att systemen ska vara just öppna.

Talare: Hillar Loor, VD för imCode