Arendalsuka i samarbete med Gotland (Pressmeddelande 2016-02-10)

Arendalsukas ansvariga med imCode, fr v:

Crister Karlén, imCode, Øystein Djupedal, programkommittén, Monica Lunøe Rand, turistchef i Arendals kommun, Stein Gauslaa, programkommittén, Robert C. Nordii, ordförande i Arendals kommun samt Arendalsukas ordförande, Terje Svabø, konferencier, Daniel Bartnik, imCode

imCode Partner AB har skrivit ett avtal med Arendalsuka - Norges motsvarighet till Almedalsveckan - om att leverera Arendalsukas webbaserade anmälnings- och presentationssystem.

Det innebär att imCode nu ansvarar för anmälnings- och informationssystem till de tre största politiska evenemangen i Norden - i Sverige, Norge och Danmark.

För 10 dagar sedan reste Crister Karlén, VD på gotlandsföretaget imCode, tillsammans med projektledaren Daniel Bartnik, till Arendalsuka, Norges motsvarighet till Almedalsveckan.

imCode hade just vunnit upphandlingen av Arendalsukas anmälnings- och presentationssystem som på samma sätt som för Almedalsveckan ska innehålla alla evenemang. Det är ett stort ansvar, för det är hjärtat i politikerveckornas anmälnings- och informationssystem.

Gotlänningarna var inbjudna för att träffa ca 250 norska representanter  för arrangörer, debattörer och media och för att berätta hur anmälningssystemet är tänkt att fungera. Dessutom skulle man lägga sista handen vid avtalet mellan Arendalsuka och imCode.

Nu är avtalet påskrivet och klart.

Arendalsuka har på några år blivit en viktig politisk vecka i Norden med över 50 000 besökare.

”Först kom Almedalsveckan som bara blev större och större, där imCode fick förtroendet att bygga det webbaserade anmälnings- och informationssystemet” säger Crister Karlén. ”Sen skapade vi ett system till Folkemødet i Danmark som på några år blivit nästan lika stort som Almedalsveckan och nu får vi också leverera till Arendalsuka. Det är fantastiskt roligt!”

Det är en stor framgång för företaget att man nu ansvarar för anmälningar och information kring tre stora nordiska möten.

”Vi är glada att imCode vann upphandlingen eftersom de även har dokumenterad erfarenhet av stora politiska möten. Företaget har visat framfötterna i Norden och nu tänker vi utnyttja deras kunskap för att utveckla Arendalsuka och lyfta upp arrangemanget till en ny nivå” säger Knut Moestue, ansvarig för Arendalsukas nya webblösning.

Förutsättningen för att lyckas finns på både på hemmaplan och i Danmark. Daniel Bartnik, projektledare på imCode, tvekar inte en sekund när han säger att det viktigaste skälet till framgången är ett nära samarbete med Region Gotland och med Bornholms Regionskommune. Parterna har tillsammans utvecklat systemet under många år och det innebär att imCode nu kan exportera till andra delar av världen.

Nu återstår bara allt anpassningsarbete som ska göras innan driftsättningen i april.

Pressbilder finns på: http://imcode.com/1527

Fakta

Arendalsuka är Norges motsvarighet till Almedalsveckan med ca 400 programpunkter och 50 000 besökare på en vecka. Veckan startade under 2012 och arrangeras i år i perioden 12-18 augusti.

Mer fakta:
200 organisationer som ställer ut i 131 stånd
250 registrerade journalister
1500 tidningsartiklar
10500 delningar i sociala medier
fler än 3200 deltagare på kulturarrangemang.

Fakta om veckan: http://www.arendalsuka.no/